info@helsan.se

När jag pratade med Cicci i telefon för att boka tiden för floating berättade Cissi att hon var orolig för att floata. Hon hade följt Helsan Friskvård på sociala medier samt läst på hemsidan och tyckte att floating skulle kunna vara något för henne men hon hade inte vågat boka någon tid p.g.a. olika farhågor som hon byggt upp. Främst var orolig för att känna sig instängd då hon tidigare hade haft jobbiga upplevelser med detta. Hon visste heller inte hur floating fungerar och var orolig för att det skulle vara komplicerat och något man behövde lära sig. Redan i samtalet försökte jag förklara så gott det går över telefon hur stor tanken är och hur det går till under sessionen. Jag var noga med att berätta att jag går igenom allt när man kommer hit, om hur det går till samt att ingen lämnas att floata utan att man känner sig helt trygg. Och skulle man få någon känning av klaustrofobi i tanken kan man närsomhelst öppna och gå ut. Bara av vårt samtal kände sig Cicci mer trygg att prova floating.

När Cissi kom hit var hon självklart nervös, det är endast ett fåtal som kommit första gången och inte varit nervösa. Precis som jag lovat och alltid gör, gick vi igenom hur det går till och vad man ska tänka Cicci fick se hur stor tanken var och hur lite vatten där är i. Det viktigaste är att slappna av och fokusera på andningen. Efter genomgången kände sig Cissi trygg med att testa. Hon släckte lampan inne i nästan direkt och kände sig trygg med att endast ha ledljuset från luckan. Hon kunde slappna av och tankarna var hanterbara. Man kan få en känsla av att man roterar i tanken fast man inte gör det. Den känslan fick Cicci ett par gånger och kände sig då lite yr. Hon kunde slappna av så pass att hon befann sig i gränslandet mellan vaken och sovande. Känslan att vara instängd kom aldrig utan Cicci kände att hon hela tiden hade bra med utrymme. Hon hade varit orolig att det skulle liknas som MR-röntgen men hon upplevde mer som att hon hade gott om plats.

Flotingen var inte alls som Cissi trodde. Det var helt annorlunda. Det var enklare att floata än vad hon trodde. Det hon själv hade byggt upp fanns inte. Man behöver inte kunna eller lära sig något för att floata. Man lägger sig bara i vattnet och sen flyter kroppen av sig själv. Det enda man ska göra är att slappna av och andas. Benen kändes tunga och hon var hungrig efteråt. Floating påverkar tarmrörelserna positivt så det är en normal reaktion. Sammanfattningsvis var Cicci väldigt nöjd med att hon vågade ge floating en chans!

Observera att ingen lägger sig i tanken utan att känna sig helt trygg. Skulle det vara så att man märker när man kommer hit att man inte känner sig trygg och vill avbryta direkt så blir man inte debiterad. Man ska kunna komma hit och titta hur det går till!

Våga du precis som Cicci, du har inget att förlora!

[instagram-feed]