info@helsan.se

Erika hade för några år sedan en utmattning. Hon var tillbaka i arbetet men kände att hon hela tiden balanserade på gränsen och kämpade med att inte falla tillbaka i gamla mönster. Inför programmet fick hon svara på frågor samt göra ett KEDS-test*. På testet fick hon 29 vilket är farligt högt och hon var i riskzon för att hamna i utmattning igen. Sömnen var en utmaning då hon sov oroligt och ofta kände att hon inte var utvilad när klockan ringde. Erika ville testa floating för att få återhämtning. Hon valde att floata 12 gånger under 7 veckor då hon hade läst forskning och ville se om det passade henne.

Första gången hon testade var hon nervös och det tog en lång stund innan hon kunde slappna av men kände ändå att det var en avkopplande stund i tanken.  Hon upplevde också att hon hade sovit annorlunda, lite bättre men det var svårt att sätta fingret på vad det var. När hon klev upp ur tanken den fjärde gången sa hon, Idag var det en helt annan upplevelse, idag nådde jag en avslappning som jag aldrig upplevt innan. Efter att Erika fått in vanan att floata fick hon ut så mycket mer av sessionerna. Hon började märka att det skede förändringar i hennes mående. Varje floatingsession var för Erika en ny upplevelse. Många saker påverkade avslappningen, när på dagen hon floatade, om hon hade jobbdag eller varit ledig, haft någon konflikt eller stressfri dag, var i menscykeln hon befann sig. Ingen session var mer eller mindre behövlig, de var bara olika.

Efter programmet fick Erika svara på samma frågor samt göra KEDS-test om sitt mående för att kunna jämföra hur hon mådde innan och efter programmet.  På alla delar svarade Erika att hon mådde bättre. Hon sov djupare på nätterna då tankarna inte snurrade som innan, detta gjorde att hon oftare vaknade utvilad och kände att hon hade mer ork om dagarna.  Kraven på jobbet fanns kvar men de stressade inte henne längre utan hon kunde hantera de lugnare. Koncentrationen hade blivit bättre och hon kände mer glädje. En av de största vinsterna för Erika var att hon inte kände sig lika irriterad längre, hennes tålamod hade blivit större. Resultatet på KEDS-testet hade sjunkit 9 steg till 20, vilket är en rimlig nivå. Erika var inte längre i riskzonen för att igen hamna i en utmattning. På frågan hur hon mådde från 1-100 gick hon från 60 till 75.


Erika var väldigt nöjd att hon hade prioriterat sig själv och sitt mående och investerat i ett 7 veckorsprogram. Hon kände att hennes gamla jag kommit tillbaka och hon hade mer ork till familjen.


*KEDS-test är ett självskattningstest för utmattningssyndrom

[instagram-feed]