info@helsan.se

Idag beräknas ca 1 miljon av oss svenska lida av psykisk ohälsa. Varannan person förväntas att någon gång drabbas av psykisk ohälsa. Det finns en flera olika sorters psykisk ohälsa, några av de vanligaste är utmattningssyndrom, depression och GAD (generaliserad ångest).

Nina har GAD och har medicinerat mot detta i ca 3 år. Medicinen hjälpte inte Nina så mycket som hon önskat. Hon hade läst på om floating och hur det kan hjälpa vid GAD och ville testa för att se om det kunde hjälpa henne. All forskning bygger på 7 veckorsprogram så Nina bokade in sig på ett sådant. Första besöket gjorde henne väldigt trött så hon behövde vila resten av dagen, hon märkte att hon sov djupare den natten. Efter några besök vande kroppen sig vid floating, hon kunde slappna av snabbare och mer än vad hon kunde första gången. Så fort hon lade sig ner i vattnet kände hon hur alla spänningar i kroppen släppte.

Jag har sökt länge och provat olika metoder för att hitta alternativ som kan hjälpa mig med min GAD. Aldrig trodde jag att en så enkel metod som floating kunde påverka mig så positivt.

– Nina

Efter 7 veckorsprogrammet har Nina valt att fortsätta floata 1 gång/månad. Hon känner att hon mår bra av floatingsessionerna och att det är hennes egentid. Forskning visar att även om man inte fortsätter att floata regelbundet så håller delar av de positiva effekterna av 7 veckorsprogrammet i sig även efter 6 månader.

Läs gärna en forskningsartikel skriven av Kristoffer Jonsson vid Karlstads universitet. Flotation-REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) in the age of anxiety.

[instagram-feed]