info@helsan.se

Magnesiumsulfat
Vattnet i floating tanken innehåller ett mineralsalt, magnesiumsulfat. Magnesium och sulfat finns naturligt i jorden och i våra kroppar.

Magnesiumet är en av kroppens viktigaste mineraler och är involverad i ca 300 kemiska processer. Magnesiumbrist, vilket är vanligt, kan leda till besvär. När magnesiumet är i obalans ökar produktionen av stresshormon medan signalämnen rubbas. Detta kan bl.a. leda lågt serotonin värde. Magnesiumbrist kan därför göra dig stressad, ledsen och spänd. När vi badar i magnesiumsulfat så absorberar huden magnesiumet på ett naturligt sätt. Saltet är även muskelavslappnande och smärtlindrande det minskar svullnader och hämmar blåmärken. Sulfatet driver ut toxiner ur kroppen när man floatar.

Hur kan man använda saltet?

Helkroppsbad: 3 dl till 20 dl. Använd inte tvål i badet då det motverkar effekten. Duscha inte av huden, låt självtorka.

Fotbad: 1-2 dl salt i fotbadet. Låt fötterna vila i 10 min.

Ansiktsmask: ½ äggvita, ½ tsk Vitamin B5-pulver, 1 tsk aloe vera gel, 1 tsk epsomsalt, ½ riven/hackad tomat och 2 droppar timjanolja. Mixa alla ingredienser, det blir löst som ansiktsvatten. Applicera i ansiktet med hjälp av en bomullstuss, låt sitta i 15 min och skölj sedan av. Särskilt bra för acneproblem.

Omslag: Dosera 1-2 dl salt per liter vatten. Saltet används som omslag på ömma muskler m.m. Dränk in en handduk i saltlösningen och placera den på huden. Låt verka i ca en halvtimme. Kan upprepas flera gånger per dag. Har du känslig hud bör du prova dig försiktigt fram.

Kroppsskrubb: Massera in saltet på fuktig hud. Massera tills du inte längre känner några korn. Skölj därefter kroppen med vatten. Upprepa var 10:e dag.

Behandla pormaskar: Blanda 1tsk salt med 3 droppar flytande jod i en halv kopp kokande vatten. När vattnet har svalnat till den grad att du kan ha ett finger i vattnet, applicera det på pormaskarna med en bomullstuss. Upprepa detta 3-4 gånger. Uppvärmningen är nödvändig för att helt lösa kristallerna i saltet samt öppna porerna. Avlägsna försiktigt pormaskarna försiktigt och rengör sedan med alkoholbaserad produkt.

[instagram-feed]